E-mail: info@aurelia.hr

Mijenjajmo navike, a ne klimu! Zemlja ima temperat...

Mijenjajmo navike, a ne klimu! Zemlja ima temperaturu

Klima na Zemlji se mijenja, brzo i nezaustavljivo; planet se zagrijava brže nego što su znanstvenici do sada predviđali i brže nego što je do sada ikada zabilježeno. Zemlja ima svojevrsni sustav održavanja stabilnog stanja; oceani, kopno, zrak, biljke i životinje kao i energija koja dolazi od Sunca djeluju jedni na druge kako bi harmonično funkcionirali. Niti jedna promjena jednog od navedenih dijelova ne može proći, a da se ne očituje promjenama na drugom sustavu. Krajnji rezultat svih tih međusobnih utjecaja je KLIMA određenog područja.

Kako znamo sve ove činjenice? Što to radimo pa da uzrokujemo zagrijavanje cijelog planeta? Zašto se Zemlja zagrijava tako brzo? Što će se dogoditi s ljudima i drugim živim bićima ako se Zemlja nastavi zagrijavati? Što možemo učiniti da usporimo zagrijavanje Zemlje?

Kroz igrokaz/radionicu za koju su djeca sama izradila rekvizite, na vrlo slikovit način otkrili smo što sve prijeti Zemlji, odgovorili smo na puno “teških” putanja i naučili te kako pomoći da se promjene uspore, a upravo je to bio cilj projekta. Osim toga, sudjelovali smo s projektom u obilježavanju Svjetskog dana mora u suradnji sa Sveučilištem u Zadru.

Hvala DV Kocka kockica na podršci i sudjelovanju!

20170608_100846-1 20170608_094439-1 20170608_094427

06/20/2017