E-mail: info@aurelia.hr

Mala škola bioraznolikosti

malaškolabioraznolikosti

Mala škola bioraznolikosti

S novom školskom godinom i mi krećemo u nove aktivnosti.
Ljetni “odmor” smo iskoristili za pripremu radionica za učenike nižih razreda osnovne škole kroz koje će upoznati (bio)raznolik morski svijet: morske cvjetnice i alge te potrošače (srdelu); prepoznati kako klimatska katastrofa i globalno zatopljenje utječu na more i na kraju smisliti kako proizvoditi manje otpada i što bude s njim kada dospije u morski okoliš.

Veselimo se radionicama i druženju s našim najvjernijim pratiteljima – djecom i njihovim učitelji(ca)ma!

Projektom Mala škola bioraznolikosti želimo doprinijeti boljem poznavanju i razumijevanju mora i priobalnog morskog ekosustava kod djece različitog uzrasta u svrhu podizanja razine svijesti o očuvanju i zaštiti prirode i bioraznolikosti. Kroz projekt ćemo nastojati kod djece potaknuti razmišljanje i omogućiti razumijevanje povezanosti čovjeka i mora te razvoj stava o potrebi očuvanja morskog okoliša. Cilj je i upoznavanje djece sa znanstvenom opremom i metodama istraživanja te bi se na taj način i popularizirala znanost, osobito STE(A)M područje. U tome veliku podršku nalazimo u Europskoj mreži STEM edukatora, SCIENTIX, koji nude pregršt materijala i resursa za kvalitetno populariziranje prirodnih znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.

Projekt sufinancira Zadarska županija, kroz UO za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove te UO za obrazovanje, kulturu i šport.

22/09/2021