E-mail: info@aurelia.hr

Aktivnosti

Udruga “Aurelia” Zadar

Mijenjamo navike, a ne klimu 2

Zemlja ima temperaturu – izrada maski i igrokaz za djecu. Još jednom smo se družili i učili: što su to klimatske promjene, zašto nam stvaraju probleme, zašto se Zemlja tako ubrzano zagrijava i kako mi tu možemo pomoći? Sve to naučili smo kroz zabavu i igru. Hvala Gradu Zadru na financijskoj podršci!

11/14/2018

Djeca, more budućnost!

Još jedan zabavni edukativni projekt je iza nas! Nastavljamo ulagati u najmlađe kako bismo postavili temelj za očuvanje bioraznolikosti i zdravlja Zemlje u budućnosti. S obzirom da uz more i od mora živimo, logično je najveći napor usmjeriti na taj toliko vrijedan, ali opterećen resurs! Što sve skrivaju razgranate alge, zašto priljepci čvrsto grle kamen, […]

09/26/2018

Mali istraživači mora

U Preku je održana radionica “Mali istraživači mora”, financirana sredstvima ACI d.d. Djeca s otoka i njihovi prijatelji koji su došli na ljetovanje su upoznali morski ekosustav, iz prve ruke vidjeli živa bića, malo mikroskopirali i dobro se zabavili! Veselimo se novoj radionici sljedeće godine!

08/21/2018

Škole za čisto more i Mijenjajmo navike, a ne klimu financirani sredstvima Grada Zadra

Iz sredstava Proračuna Grada Zadra za 2017. godinu financirali smo dva mala, ali uspješno provedena projekta: Škole za čisto more kroz koji su djeca sudjelovala u radionicama o moru i morskom okolišu te Mijenjajmo navike, a ne klimu koji je najmlađe vrtićarce uveo u problematiku klimatskih promjena!

09/22/2017

Mijenjajmo navike, a ne klimu! Zemlja ima temperaturu

Klima na Zemlji se mijenja, brzo i nezaustavljivo; planet se zagrijava brže nego što su znanstvenici do sada predviđali i brže nego što je do sada ikada zabilježeno. Zemlja ima svojevrsni sustav održavanja stabilnog stanja; oceani, kopno, zrak, biljke i životinje kao i energija koja dolazi od Sunca djeluju jedni na druge kako bi harmonično funkcionirali. […]

06/20/2017

Bioraznolikost u dječjim očima

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana bioraznolikosti i Svjetskog dana oceana, u Udruzi za očuvanje bioraznolikosti Aurelia, proveden je projekt “Bioraznolikost u dječjim očima”. Učenici O.Š. Zadarski otoci sudjelovali su u likovnom natjecanju i na svoj način su prikazali kako oni vide zdrav, očuvan i raznolik morski svijet. Stručni žiri (Darija Josić iz Udruge Aurelia, Melita Mokos i […]

12/11/2016

NAGRADNA IGRA “LOV NA DIVLJE BLAGO!” (PRODUŽEN ROK PRIJAVE DO ČETVRTKA 1.12.!!!)

Kao početak obilježavanja Europskog tjedna za smanjenje otpada, održati će se projekt “LOV NA DIVLJE BLAGO” udruge za očuvanje bioraznolikosti Aurelia iz Zadra financiran od strane Grada Zadra. Projekt je zamišljen kao nagradna igra s početkom na prvi dan Europskog tjedna za smanjenje otpada u utorak 22.11.2016. Nagradna igra će se odvijati na području grada […]

11/20/2016

Ljekovito i samoniklo bilje Dalmacije

Ljekovito, prvenstveno samoniklo bilje na području Dalmacije, od davnina je korišteno i pomno sakupljano u različite svrhe. Kako u prirodi svako biće ima svoju svrhu i razlog postojanja u sinergiji s drugim organizmima, tako i samoniklo i ljekovito bilje ima brojne funkcije koje nam mogu itekako služiti u svakodnevnom životu.

06/12/2016

Doprinos poznavanju i očuvanju morskih algi i cvjetnica Zadarske županije

Kroz projekt Doprinos poznavanju i očuvanju morskih algi i cvjetnica Zadarske županije, nadogradili smo bazu informacija o morskim algama i cvjetnicama, izrađenu kroz dosad ostvarene i neke aktualne projekte.

06/11/2016

Doprinos očuvanju bioraznolikosti kroz edukaciju

Projekt «Doprinos ocuvanju bioraznolikosti kroz edukaciju – alge Jadranskog mora» proveden je u 2009. godini, a obuhvacao edukaciju ucenika srednjih škola o morskom ekosustavu s naglaskom na biologiju i ekologiju algi, sakupljanje i odredivanje morskih algi mediolitorala i plitkog infralitorala te izradu digitalne herbarijske zbirke.

06/03/2016