E-mail: info@aurelia.hr

Mijenjajmo navike, a ne klimu! Zemlja ima temperat...

Mijenjajmo navike, a ne klimu! Zemlja ima temperaturu

Klima na Zemlji se mijenja, brzo i nezaustavljivo; planet se zagrijava brže nego što su znanstvenici do sada predviđali i brže nego što je do sada ikada zabilježeno. Zemlja ima svojevrsni sustav održavanja stabilnog stanja; ocean, kopno, zrak, biljke i životinje kao i energija koja dolazi od Sunca djeluju jedni na druge kako bi harmonično funkcionirali. Niti jedna promjena jednog od navedenih dijelova ne može proći, a da se ne očituje promjenama na drugom sustavu. Krajnji rezultat svih tih međusobnih utjecaja je KLIMA određenog područja.

Kako znamo sve ove činjenice? Što to radimo pa da uzrokujemo zagrijavanje cijelog planeta? Zašto se Zemlja zagrijava tako brzo? Što će se dogoditi s ljudima i drugim živim bićima ako se Zemlja nastavi zagrijavati? Što možemo učiniti da usporimo zagrijavanje Zemlje? Ovo su pitanja na koja smo odgovorili kroz projekt Mijenjajmo navike, a ne klimu! Kroz projekt smo nastojali ukazati na sve očitiji problem globalnog zagrijavanja kao najznačajnije posljedice klimatskih promjena. Kroz vođenu i strukturiranu radionicu/igrokaz uz odgovarajuće rekvizite djeca su naučila što su klimatske promjene, zašto se događaju, kakve štete uzrokuju i kako možemo smanjiti i usporiti negativne trendove u promjeni klime.

Projekt je financiran sredstvima Grada Zadra. Radionica je održana povodom obilježavanja Svjetskog dana mora (World Oceans Day).

20/06/2017